Daftar Ahli Shaklee

Produk Jeragat Yang Berkesan dan Mampu Milik

PRODUK JERAGAT BUDGET DAN BERKESAN

Masalah jeragat? Dah berputus asa dengan bermacam-macam produk di luar sana yang tidak dapat menghilangkan masalah jeragat anda? Bagaimana nak atasi jeragat dengan produk yang betul-betul dipercayai dan berkesan?

Saya ada jawapan untuk masalah jeragat anda. 2 Produk Budget yang perlu anda ambil ialah.

1.  GLA COMPLEX

GLA Complex sangat penting untuk diambil kerana GLA ini membantu dalam menstabilkan hormon kita semula. Bila hormon dalam badan dah stabil jadinya akan mengurangkan masalah  berkaitan jeragat dan sebagainya.

Selain itu GLA membantu anda:

✓ PUDARKAN  JERAGAT

✓ MENCERAHKAN JERAGAT

✓ KULIT MENJADI LEMBAP

✓ MENGELAKKAN terjadinya JERAGAT berulang

✓ MEMULIHKAN SEL menjadi SIHAT





2. SUSTAINED RELEASED (SR) VITAMIN C PLUS

Sustained Released Vitamin C kombinasi produk yang bagus untu mempercepatkan mengatasi masalah jeragat. Vitamin C selain terkenal sebagai vitamin yang dapat meningkatkan sistem imun, ia juga terkenal sebagai vitamin untuk kecantikan kulit. 

Selain itu SR Vitamin C membantu anda:

✓ MENCERAHKAN TOMPOK JERAGAT

✓ MEMULIHKAN SEL menjadi SIHAT

✓ BAIKI SEL yang ROSAK

✓ MENGANJALKAN KULIT

✓ CERAHKAN KULIT



Jadi, jangan biarkan jeragat anda menjadi teruk. 2 produk budget jeragat ini dapat membantu mengatasi masalah jeragat anda dengan cepat dan berkesan.

>> FULLSET JERAGAT CEPAT DAN BERKESAN>>

Untuk order secara online boleh KLIK BUTTON di bawah



Sebarang pertanyaan dan juga pesanan boleh hubungi saya:

SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413


Cara Atasi Kaki Kejang / Cramp Semasa Hamil

Masalah kaki kejang / cramp atau setengah orang panggil 'simpul biawak' semasa hamil perkara yang sering berlaku pada ibu hamil terutamanya pada trimister kedua dan trimister ketiga.

Punca berlakunya tidak diketahui tetapi ada yang kaitkannya dengan kekurangan nutrien. Maklumlah, semasa hamil kan ibu-ibu perlukan cukup nutrien untuk ibu dan juga anak. Bila berkurang pastinya akan timbul masalah.

Alhamdulillah sepanjang kehamilan saya yang kedua ini saya tak mengalami masalah kaki kejang ini walaupun sekali berbanding semasa kehamilan pertama dulu. Apa yang saya buat untuk atasi masalah kaki kejang ini adalah dengan mengambil OSTEMATRIK SHAKLEE secara konsisten setiap hari tanpa sekali pun terlupa. Al-maklumlah juga saya ni tak suka minum susu. Jadi, pil ostematrix ni saya tak boleh tinggal.

Yang bestnya lagi pasal Ostematrix Shaklee ni ialah bukan sahaja boleh atasi masalah kaki kejang, malahan boleh atasi masalah sembelit ketika hamil dan juga lenguh-lenguh badan. Kadang-kadang masa mengandung ni kalau buat kerja banyak sikit atau berjalan banyak akan rasa lenguh-lenguh kan? Jadi, dapatlah mengurangkan rasa lenguh-lenguh tersebut.

Inilah Ostematrix Shaklee:



Bagi ibu-ibu hamil di luar sana yang selalu mengalami masalah kaki kejang dan ingin mencari penyelesaian, saya sarankan anda mengambil pil Ostematrix Shaklee ni. Selain amalkan Ostematrix, saya juga mengambil Set Hamil Shaklee sepanjang kehamilan dan juga Set Berpantang Shaklee. Apa yang saya boleh katakan memang best amalkan produk Shaklee ni. Kena sendiri rasa baru tahu.

Untuk tempahan boleh hubungi saya secara whatsapp/sms di talian 019-3132413.

Belian secara ONLINE boleh terus Klik di link di bawah


SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK, BATU  CAVES.

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Resepi Original Cake Viral. Dah tak perlu beratur panjang..

Korang pernah dengar tak original cake yang tengah viral sekarang ni? Original Cake ni katanya berasal daripada negara Taiwan. Baru sahaja membuka cawangannya di Malaysia. Katanya perlu beratur panjang untuk membeli original cake ni. Kek ini terkenal disebabkan teksturnya yang dikatan gebu dan lembut.

Saya tak sanggup nak beratur panjang-panjang..hahaha..Jadi bila Chef Azlina Ina kongsikan resepi original cake ni saya cubalah buat di rumah..Hasilnya..tak mengecewakan..memang lembut dan gebu dan sedap apalagi bila di makan panas-panas..memang puas hatilah..harapnya sama jugalah rasanya seperti yang dijual..hehehe..Terima Kasih banyak-banyak Chef..Dapat juga merasa kek ni tanpa perlu beratur panjang..

Meh saya kongsikan resepi Original Cake tu di sini pula..

BAHAN-BAHAN
  • 1/2 sk Esen creamy vanila 
  • 1/2 sk Butter vanila  (kalau tak ada guna salah satu sahaja sama ada esen creamy vanila atau butter vanila 1sk - ini bertujuan untuk mengurangkan bau telur yang kuat)
  • 6 biji telur gred B asing kuning dan putih 
  • 1 cawan tepung gandum+1sk baking powder 
  • 1/2 cawan minyak masak
  • 1/4 cawan susu cair/susu segar
  • 3/4 cawan gula kalau xnak manis 1/2 cawan je 
  • 1 bungkus cheese cheddar cheesedale (ikut suka nak letak berapa keping dalam kek tu)
CARA MEMBUATNYA
  1. Panaskan minyak dalam bekas pengukus dalam 2 hngga 3 minit. (Tapi saya buat kaedah double boiler je senang..hehehe)
  2. Kkeluakan minyak panas-panas tu dan terus masukkan tepung dan kacau dengan whisk
  3. Masuk telur kuning dan kacau. Masa ni bebintil skit. Kacau je laju-laju.
  4. Masukkan susu cair plak kacau lagi. Adunan akan jadi pekat.
  5. Masukan esen creamy vanila kacau lagi. Ketepikan dulu.
  6. 6 biji putih telur tadi mix smpai berbuih kasar kemudian masukkan gula halus dan mix lg smpai jd meringue. Maksudnya dia jadi kental..Bila terbalikkan bowl tu meringue tu tak jatuh..Kira jadilah tu..
  7. Ambik 1 senduk masuk dalam adunan telur kuning td kacau bg cair je.
  8. Kemudian tuangkan semua adunan kuning telur tadi ke dalam bekas meringue tadi.
  9. Kaup balik ratakan.
  10. Lapik loyang 8x8 dgn baking paper dan tuang separuh adunan. Susun cheese dan tuang selebih nya adunan tadi.
  11. Bakar guna teknik water bath iaitu 2 loyang digunakan. 1 loyang adunan kek tadi dan 1 loyang diletak di bawah loyang adunan kek dan diisi air.
  12. Panaskan oven 180c atau mengikut oven masing-masing dan bakar selama 1 jam.

Senang je kan nak buatnya? Bahan-bahan dia pun mudah didapati dan simple sahaja. Sekejap je dah boleh ngap..Makan panas-panas tau!! Baru cheesenya tu meleleh-leleh..

Ok Selamat Mencuba!!

Kek Viral

Kek Viral





SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Penyakit Resdung Dapat Dicegah dengan Sistem Pertahanan Badan Yang Kuat

Penyakit Resdung Dapat Dicegah dengan Sistem Pertahanan Badan Yang Kuat

Resdung merupakan sejenis penyakit di mana terjadinya radangan pada rongga sinus yang disebabkan oleh jangkitan kuman. 
Resdung boleh terjadi akibat alahan kepada sesetengan makanan ataupun jangkitan, pencemaran udara atau masalah struktur dalam hidung. 

Bagi sesetengah kes, selain dirawat, penyakit ini boleh di cegah dengan penjagaan kebersihan dengan membasuh tangan, mengelakkan merokok, dan imunisasi. Pengambilan supplement juga dapat membantu dengan menguatkan imuniti sistem pertahanan badan seperti Vitamin C.

Jom kita ikuti perkongsian dari Pn Hafiza Zamri Acik tentang bagaimana beliau dapat keluar dari masalah resdung yang beliau hadapi sejak bertahun tahun lamanya setelah mengamalkan pengambilan suplemen Shaklee .





SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Di Mana Nak Renew Lesen Perniagaan?

Baru-baru ni saya baru perasan lesen perniagaan saya dah hampir tamat tempoh. Mula lah terfikir-fikir macam mana nak renew lesen perniagaan saya ni. Hari bekerja tak sempat nak ke SSM sebab uruskan anak sekolah. Nak ke UTC agak jauh juga dari rumah..Hari cuti pula tak sempat sebab nak balik kampung..Itulah buat lagi kerja last minute..hehehe..

Akhirnya saya pun buka laman web SSM. rupa-rupanya selain Kaunter SSM, nak renew lesen perniagaan pun boleh dibuat di kaunter BSN.

Kebetulan BSN memang dekat sahaja dengan rumah. Jadi, senang dan mudah lah. Seawal pukul 9.00 pagi saya dah terpacak depan BSN. Saya mintak borang A1 di kaunter, isi, tunggu giliran semua..15 minit dah siap..Cepat..Kebetulan masa hari yang saya pergi renew lesen perniagaan ni orang tak ramai lagi. awal pagi kot..

Jadi, selepas ini senang dan mudah lah saya nak renew lesen perniagaan saya. Dekat dan juga mudah.

Rahsia 'Marketing' Langit - Menjemput Rezeki

Saya dapat Rahsia 'Marketing' Langit ni daripada salah satu group Whatsapp saya.. Pengisian yang sangat menarik dan boleh diamalkan untuk kita menjemput rezeki kita. Jadi, saya ingin kongsikan bersama kepada pembaca-pembaca blog saya.



Rahsia 'Marketing' Langit
  1. Ada yang mengetuk pintu langit dengan cara setiap pagi memberi 40 nasi bungkus untuk dhuafa/orang miskin. Rutin dia lakukan.
  2. Ada yang mengundang rezeki dengan cara mencium tangan ibunya lalu minta didoakan.
  3. Ada yang mengundang rezeki, setiap minggu dia datangi anak-anak yatim, mengusap kepala mereka, membelikan sesuatu untuk keperluan mereka sebagaimana diajarkan Nabi SAW.
  4. Ada yang mengundang rezeki, setiap pagi berangkat kerja dia rutin bersedekah kepada siapa saja.
  5. Ada yang mengundang rezeki, tiap malam jumaat dia membahagi makanan kepada orang2 yang tidur di jalanan. Doanya tembus ke langit!
  6. Ada yang mengundang rezeki, setiap kali setelah sholat subuh dia tidak tidur. Dia beristighfar 100 kali dan bertadarrus Al-quran hingga terbit fajar, lalu menatap langit langsung dan mengangkat tangan. Doanya tembus langsung pada Tuhannya.
  7. Ada yang mengundang rezeki, tiap Jumaat profit hasil jualannya 100% disedekahkan. 
  8. Ada yang mengundang rezeki, tiap bulan 20% dari total pendapatannya disedekahkan. Dia yakin Tuhan-nya MAHA KAYA.
  9. Ada yang mengundang rezeki, seminggu sekali tengah malam didatangi rumah dhuafa. Dia angkat/pikul sendiri makanan untuk mereka.
  10. Ada yang mengundang rezeki, tiap Jumaat dia tidak mau dibayar upah untuk khidmatnya yang diberikan ke orang lain. Tiap titik keringatnya penuh pahala.
  11. Ada yang mengundang rezeki dengan memperbaiki jadual sholat 5 waktunya berjamaah di masjid dan Allah pun memudahkan segala urusannya.
  12. Ada yang mengundang rezeki, tiap pagi dia sholat dhuha & berdoa, ketika orang lain sudah sibuk dia memilih menghadap langsung ke Penciptanya.
  13. Ada yang mengundang rezeki tiap 1/4 malam bangun sholat tahajud berbisik pada bumi dan terdengar di langit. Allah redho, hidupnya pun berkah.
  14. Ada yg mengundang rezeki dengan cara MENANAM POHON agar semua MAKHLUK BUMI boleh menikmati OKSIGEN dan mengurangi CO². 

Rezekimu bukan dari Bossmu atau pelangganmu.
Tapi dari Allah.

Undang atau Jemput Rezeki datang dengan cara-cara yang Allah Redhoi..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413
SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK


Sarapan Pagi Penting Untuk Kurus dan Elak Daripada Diabetes

Ramai yang tidak mengambil endah akan kepentingan sarapan pagi. Sebenarnya sarapan pagi amat penting terutama bagi mereka yang ingin kurus iaitu dianggarkan 90 peratus individu yang obes adalah kerana tidak mengambil sarapan pagi . Selain daripada itu mengambil sarapan pagi dapat mengurangkan risiko daripada mendapat diabetes.
Menurut Pakar Perunding endokrinologi dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof. Madya Dr. Norlaila Mustafa, trend rakyat Malaysia tidak mengambil sarapan semakin merisaukan. Tabiat meninggalkan sarapan menyebabkan paras insulin menjadi tinggi yang boleh mendedahkan tubuh terhadap risiko diabetes.

Secara amnya pengambilan sarapan berfungsi untuk menghidarkan kelaparan dan membantu mengelakkan seseorang terlebih makan pada waktu kemudian. Jadi, secara tak langsung mengurangkan risiko obesiti.

Pengambilan sarapan juga memberi kesan psikologi yang positif dengan kajian menunjukkan wanita yang mengambil sarapan akan mempunyai tahap rintangan insulin dan kolesterol yang lebih rendah. 

Rintangan insulin bermaksud keadaan di mana hormon tidak mampu untuk membawa glukosa ke dalam sel badan secara berkesan. Keadaan ini menyebabkan sel badan kelaparan sementara glukosa berkumpul dalam darah dan memusnah segala saluran darah. Jika dibiarkan berterusan, lama-kelamaan insulin ini akan menyebabkan diabetes.



6 Tips Pengambilan Sarapan Pagi Yang Sihat

1.  Waktu yang terbaik untuk anda bersarapan pagi adalah antara jam 6 hingga 9 pagi.

2. Ambil sarapan dalam tempoh sejam atau selepas berjalan dan elakkan mengambil sarapan yang lewat

3. Makan makanan tinggi protein bagi membantu mengurangkan rasa lapar dalam tempoh yang lama.

4. Tambah buahan dan sayuran seperti pisang dalam bijiran dan lada benggala dalam omelette.

5. elakkan mengambil pastri, makan makanan manis seperti donut ketika bersarapan. Makanan ini akan membuatkan kita cepat lapar.

6. Banyakkan minum air kosong setiap hari.






SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Testimoni Set Hamil dengan Menggunakan Produk Shaklee

Anda mencari-cari Produk yang sesuai untuk anda sepanjang Kehamilan? Produk Shaklee merupakan supplemen pilihan terbaik untuk anda amalkan sepanjang kehamilan.


Saya kongsikan di sini seorang ibu muda yang berpuas hati menggunakan Set Hamil Shaklee sepanjang proses kehamilannya..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

[IBU HAMIL CERGAS BERTENAGA DENGAN AMALKAN SET HAMIL SHAKLEE]

Assalamualaikum. Nama saya Fitriyatul Asyiqin binti Mohd Rudin. Berumur 29 tahun dan mempunyai 2 orang anak.

Pengalaman saya sepanjang mengamalkan Set Hamil Shaklee sepanjang tempoh kehamilan anak ke 2 saya sangat berbeza berbanding anak sulung saya yang mana masa anak sulung saya mengambil supplemen lain. 

Sepanjang kehamilan anak ke 2 saya alhamdulillah saya tiada masalah yang besar HB cantik cuma alahan je ada tapi berbeza anak sulung dulu yang mana rahim saya lemah dan terpaksa disuntik ubat kuatkan rahim sejak kandungan berusia 5 bulan dan saya mengalami bleeding sepanjang kehamilan. Aktiviti saya juga terpaksa dikurangkan kerana terpaksa berehat dikatil atas nasihat doktor pakar sakit puan. 

Alhamdulillah sepanjang kehamilan ke 2 saya mengambil fullset Set Hamil Shaklee yang mana mengandungi ESP, Vitalea Multivitamin, B-Complex, Ostematrix, Vitamin C dan juga Omega Guard. Ianya banyak membantu saya kekal cergas sepanjang 41 minggu usia kehamilan saya. Dan ESP dalam Set Hamil ini juga membantu untuk kesihatan dan kuatkan rahim.

Sehingga ke saat akhir kehamilan saya yang ke 2 ini masih mampu memandu kereta sendiri menghantar dan ambil anak dari sekolah. Sangat berbeza berbanding kandungan pertama dulu yang mana saya rasa ketika kehamilan ke 2 ini saya lebih cergas dan bertenaga.

Dan berat badan saya ketika hamil kali ke 2 ni sangatlah berbeza dengan yang pertama. Yang pertama dulu hampir mencecah 90kg tapi kali ke 2 ni tak sampai pun 80kg.

Dan Alhamdulillah sangat anak ke 2 ni tiada masalah jaundice. Saya kategori darah O positif yang mana selalunya dimomokkan tak boleh elak dari masalah jaundice nih. Masa anak sulung saya dulu trauma rasanya hampir sebulan jaundice tak hilang sampailah nak cucuk sebulan baru turun jaundisenya.

Alhamdulillah syukur Ya Allah. Dan kalini saya sedang berpantang dan mengamalkan fullset Set Berpantang Shaklee pula.

Inilah Shaklee Effect saya.



 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Apa supplemen yang diamalkan Oleh puan tersebut?



Untuk pembelian terus secara online menggunakan kad debit atau kredit boleh klik di button yang disediakan di bawah:



atau boleh hubungi saya terus di:



SMS/Call/WhatsApp: 019-313 2413 (Anis)
Email: vitaminkesihatan@gmail.com
                                           FB: Anis Suziana Ahmad                                                  
IG: vitamin_online_shop
COD: Taman Sri Gombak, Batu Caves, UIA GOMBAK, SENTUL, Maju Junction KL,
SEKITAR GOMBAK

Your Trusted SID
Anis 906379
019-3132413

Daftar Keahlian